top of page
תחבורה ביפן רכבת

תכנון מסלול נסיעה ביפן

hide

עמוד הבית > מידע למטייל > תחבורה > תכנון מסלול נסיעה

גוגל-מאפס

יום חמישי לקראת צהריים. אתם עומדים באמצע רובע שינג׳וקו (Shinjuku) ההומה, אוכלים את אחד מהקרפים המושחתים המפורסמים של האזור, כשבין ביס לביס אתם פתאום נזכרים שיש לכם כרטיסים לתערוכה המפורסמת במוזיאון teamLab שהזמנתם כבר לפני יותר מחצי שנה, תקפים להיום בלבד. אין לכם מושג איפה זה. אין לכם מושג איפה אתם. 

מה עושים?

המדריך שלפניכם יעזור לכם, שלב אחר שלב, לתכנן את מסלול הנסיעה הטוב ביותר מנקודה א' ל-ב'. העקרונות שמוצגים בו נכונים בין אם אתם נוסעים בתוך העיר, בין ערים, או באינאקה היפני (Inaka, ״קאנטרי סייד״). הם נכונים גם עבור נסיעה ברכבות מסוגים שונים - החל מהרכבות המקומיות (Local) שהן איטיות יחסית ועוצרות בכל תחנה בדרך, ועד "רכבות הקליע" (שינקנסן) שגומאות מרחקים אדירים כהרף עין.

 

עבור חלקכם, ייתכן שהמדריך לא יחדש כלום ושום-דבר משום שהפרוצדורות לניווט ולנסיעה נשארות זהות פחות או יותר בכל מקום על הגלובוס, גם בישראל. בכל זאת, אנחנו בטוחים שתמצאו בו כמה טריקים שימושיים שיהפכו את ההתניידות שלכם ביפן למהירה, טבעית ומהנה יותר.

 

כמו בכל דבר בחיים, גם כאן יש דרך קלה ודרך פחות קלה. למזלנו הרב, בזמנים המודרניים הפכו חוויות הטיול וההתניידות לקלות מאי-פעם, ותוכלו לחסוך כאב ראש וזמן רב אם תאמצו לחיקכם את פלאי הטכנולוגיה. אלא אם אתם אוהבים להסתובב עם מפות נייר מגושמות, הדרך הקלה והנוחה ביותר לתכנן מסלול נסיעה בתחבורה ציבורית ביפן נמצאת ממש בכיס שלכם - הסמארטפון. האפליקציות והאתרים רבים, אבל במדריך זה נתמקד בשתי דרכים עיקריות לתכנן מסלול נסיעה: גוגל-מאפס (Google Maps) ומערכת הנאביטיים (Navitime) ודומיה.

 

הדרך ה״אנלוגית״ לתכנן מסלול ולנסוע בו, כמובן, תמיד תקפה, והיא תהפוך לרלוונטית במיוחד במקרים הנדירים בהם גוגל-מאפס לא יספק מידע על יעד מסוים, או אם תיתקעו ללא חיבור זמין לאינטרנט. אז, יבואו לעזרתכם המפות ולוחות הזמנים, או אפילו סתם עצות טובות מעוברי אורח אדיבים. נקדים ונאמר שבכל שאלה או בעיה בה תיתקלו בדרככם, תמיד תוכלו לפנות לעובדי תחנות הרכבת החרוצים של יפן. חלקם יודעים אנגלית מספיק כדי שיוכלו לעזור לתיירים אבודים, אבל גם אם לא, פשוט אמרו להם את יעדכם - והם יעשו כל שביכולתם כדי לוודא שתגיעו אליו במהרה ובבטחה.

 

אז קדימה - סיימו את הקרפ שלכם בנחת, ובואו נתחיל.

גוגל-מאפס

פתחו את אפליקציית המאפס בטלפון שלכם, שם הזינו בשורת החיפוש את היעד אליו תרצו להגיע. לחצו על הכפתור ״הוראות״ (Directions) ותנו לאלגוריתם של גוגל למצוא עבורכם את המסלולים האפשריים להגעה - ברכב, בתחבורה ציבורית, ברגל, במונית או באופניים.

תכנון מסלול נסיעה ביפן

תחת האלטרנטיבות לתחבורה ציבורית תופיע בראש הרשימה שורת המסלול המומלץ (Recommended Route), כמו גם מסלולים אחרים שמכילים את המידע הבא: זמן הליכה עד התחנה וממנה, שמות הקווים לנסיעה, זמן התניידות כולל, מחיר נסיעה, שם תחנת המוצא וזמני יציאת הרכבות. 

בחרו במסלול המועדף עליכם מתוך הרשימה (בד״כ הוא יהיה המהיר ביותר ו/או הסמוך ביותר לזמן החיפוש), וקדימה לדרך.

תכנון מסלול נסיעה ביפן

זום-אין במפה למיקומכם הנוכחי יעזור לכם להבין איך לנווט ברגל עד לתחנת המוצא ומאיזו כניסה להיכנס אליה (כמובן שחיבור אינטרנט וקליטת gps נדרשים).

 

אם תלחצו על שורת מסלול הנסיעה, ייפתח חלון ובו פרטים מועילים רבים נוספים:

תכנון מסלול נסיעה ביפן
תכנון מסלול נסיעה ביפן
  • שמות תחנת המוצא (Shinjuku), ההחלפה (Osaki) והיעד (Tokyo Teleport);

  • מאיזו כניסה עדיף להיכנס לתחנת המוצא (East Exit) ומאיזו יציאה כדאי לצאת מתחנת היעד (יציאה A);

 

  • שמות הקווים בהם תסעו וכיוון הנסיעה (קודם קו Yamanote לכיוון Shinagawa ואז קו Rinkai לכיוון Shin-Kiba);

 

  • מספר הרציף ממנו תצא הרכבת שלכם (רציף מס׳ 14 בתחנת המוצא; מידע לא מסופק בתחנת ההחלפה);

 

  • מספר התחנות וזמן הנסיעה עד תחנת ההחלפה (7 תחנות; 16 דק׳) והיעד (4 תחנות; 11 דקות).

 

  • ואפילו שני פיצ׳רים קטנים ונחמדים- כמה עמוס הקו ברגע זה (״לא עמוס״), ועל איזה קרון כדאי לעלות כדי להבטיח מעבר מהיר לרכבת ההחלפה או כדי לצאת מהתחנה (קרון מס׳ 9 מתוך 11 על הקו הראשון, קרון מס׳ 4 מתוך 10 על הקו השני).

עם הזמן תשימו לב כי לא משנה איפה תנווטו, מידע חשוב כמו שמות התחנות, הקווים וכיוון הנסיעה תמיד יופיע באפליקציה, בעוד שמידע פרטני יותר על רמת הצפיפות, מספרי הרציפים והכניסות והיציאות המומלצות יופיע בעיקר כשתנווטו בערים הגדולות.

לחיצה על ״ride...stops״ יפתח פירוט נוסף של שמות התחנות אותן תעברו בדרך.

תכנון מסלול נסיעה ביפן

טיפ למתקדמים: בתחתית העמוד תראו כפתור קטן ועליו רשום ״Agency Info״. אם תלחצו עליו תגלו איזו חברה מספקת את המידע הקשור לנסיעה (Jourdan), ואיזו חברה מפעילה את הקווים בהם תסעו. בדוגמא זו מופיעות שתי שורות שונות, כלומר, אנחנו משתמשים בשתי חברות רכבות שונות כדי להגיע ליעדנו (JR ו-TWR).

תכנון מסלול נסיעה ביפן
נאביטיים

נאביטיים

אתר האינטרנט נאביטיים (Navitime) הוא כלי מצוין נוסף בעזרתו תוכלו לתכנן את הנסיעות שלכם ביפן. הפונקציה השימושית ביותר באתר היא האפשרות לבצע סינון של אמצעי התחבורה, כלומר - ניתן להגדיר למנוע החיפוש להימנע מלהציע מסלולי נסיעה שכוללים שימוש ברכבות של חברות פרטיות או רכבות קליע (״שינקנסן״) מסוימות. הדבר יהיה לכם לעזר כשתפעילו את כרטיס ה-JR שלכם ותרצו להסתמך ככל האפשר על נסיעה ברכבות JR, תוך הימנעות מנסיעה באמצעי תחבורה אחרים (עוד על כרטיס ה-JR ואם שווה לכם להשתמש בו קראו כאן). ככלל, אנחנו ממליצים לעשות שימוש בנאביטיים עבור נסיעות בין-עירוניות ולא עבור נסיעות עירוניות.

 

החיסרון של נאביטיים לעומת גוגל-מאפס הוא שאנחנו חייבים לדעת את שמותיהן המדויקים של תחנות המוצא והיעד שלנו (לא מספיק לדעת את שם העיר), ומנוע החיפוש לא משתמש בחישובי מיקום כדי להציע לנו את המידע הזה בעצמו.

 

לשם ההמחשה, נזין באתר את שמות התחנות במסלול שלנו מתחנת שינג׳וקו לתחנת טוקיו-טלפורט, בהתאם לדוגמא:

navi1.jpg

מתחת לשורת החיפוש משמאל נלחץ על ״אפשרויות מותאמות״ (customize options) ו״פאסים לתיירים״ (tourist pass). 

navi2.jpg
navi3.jpg

אמנם לא רלוונטי לדוגמא הנוכחית, אך שימו לב לאפשרות להוסיף ולהסיר את הסימון עבור שימוש בכרטיסי נסיעה שונים כמו כרטיס הרכבות JR ושאר כרטיסים אזוריים, ולבחור באמצעי תחבורה כאלו ולא באחרים.

 

בעמוד הראשי נלחץ על-Search ונקבל את המסלול הבא:

navi4.jpg

בצידו השמאלי של המסך מוצג מידע כללי כמו משך הנסיעה, מספר ההחלפות בדרך (אם יש) ומחיר הנסיעה הכולל. המסלול עצמו כולל מידע כמו שמות התחנות והקווים לנסיעה, שעת יציאת הרכבת הקרובה ומחיר מפורט של מקטעי הנסיעה. לחיצה על Timetable תוביל אתכם אל טבלה נוחה ושימושית שתציג את כל הרכבות הנוסעות על הקו הנבחר במשך היום. מצד ימין, במסך הגדול, תמצאו מפה עם מסלול הנסיעה המפורט.

זה כל הסיפור. עכשיו, אחרי שתכננתם את מסלול הנסיעה שלכם, אתם מוכנים ומזומנים לנווט לתחנה ולרכוש כרטיס נסיעה כפי שמוסבר בפירוט במדריך הזה.

Anchor 1
bottom of page