כרטיס רכבות ביפן: JR Pass
(מעודכן 2024)
עמוד הבית > מידע למטייל > תחבורה > כרטיס רכבות JR Pass
כרטיס Japan Rail Pass, ובקצרה - JR - הוא כרטיס רכבות ייחודי שנמכר לתיירים זרים בלבד. הוא מאפשר נסיעה ברכבות בין-עירוניות בכל רחבי יפן בחופשיות וללא הגבלה, לתקופות זמן רצופות של שבוע, שבועיים או שלושה שבועות. הכרטיס תקף גם לנסיעה במספר קווים מצומצם בתוך חלק מן הערים. במשך שנים המחיר האטרקטיבי שלו ביחס למחירי התחבורה היקרים יחסית ביפן, והגמישות שהוא מעניק בתכנון הטיול ובטיול עצמו הפכו אותו לכלי חשוב ושימושי בעת ביקור ביפן. לאחרונה עלו מחירי הכרטיסים בצורה משמעותית ועבור רוב המטיילים לא יהיה מדובר בפיתרון כלכלי משתלם. במצבים מסוימים אנחנו ממליצים בחום לרכוש אותו, במיוחד אם מדובר בטיול המתפרש על פני שטח גיאוגרפי נרחב, עם נסיעות רבות בתקופת זמן קצרה. בואו נצלול פנימה.
אם הייתם שואלים אותנו את זה עד לפני כמה חודשים, כנראה שהיינו עונים בשתי מילים - כנראה שכן.
רובנו לא מגיעים ליפן כדי להעביר סופ״ש אחד בטוקיו, וסביר להניח שאם כבר החלטתם להרחיק מזרחה תרצו לנצל טוב-טוב את הזמן שלכם שם. ככלל אצבע, בעבר אפילו אם הטיול שלכם כלל רק שתי נסיעות בין-עירוניות ארוכות (כמו למשל מטוקיו לקיוטו וחזרה) - הרי שכבר אז היה לכם משתלם יותר להשתמש בכרטיס JR מאשר לרכוש כרטיסים לנסיעות הספציפיות (כדי לסבר את האוזן, מחיר כרטיס נסיעה בין טוקיו לקיוטו: כ-135$).
אלא שכפי שתראו, מחירי כרטיסי ה-JR עלו משמעותית, ומידת הכדאיות שלהם כבר לא מובטחת כבעבר.
נסתייג ונאמר שיש טיולים שהאופן שבו הם בנויים מגדירים מראש את זה שהשימוש בכרטיס ה-JR יהיה דווקא האלטרנטיבה הפחות משתלמת באופן אינהרנטי, למשל אם אתם נוחתים בטוקיו אבל ממריאים חזרה לארץ מאוסקה, ולא מתכננים להסתובב יותר מדי; או אם החלטתם ללכת על טיול ״באדג׳ט״ זול ככל האפשר, ואתם מתכוונים להתנייד רק באוטובוסים בין-עירוניים; או אם אתם מתכננים גיחה קצרה ליפן כחלק מטיול ארוך אחר במזרח.
אל דאגה, אנחנו נחשב בעבורכם את מחיר התחבורה הכולל עבור המסלול שהכנו לכם, ונמליץ האם כדאי או לא כדאי לכם לעשות שימוש בכרטיס JR, ואם כן - איזה כרטיס כדאי לכם לרכוש.
אם תרצו לקבל אומדן על כמה שווה (או לא שווה) לכם להזמין כרטיס JR, אתם מוזמנים לעשות שימוש במחשבון השימושי הזה בו תוכלו להזין את מסלול הטיול שלכם ולבצע השוואה בין מחירי כרטיסי נסיעה בודדים לעומת מחירו של כרטיס JR חד, דו או תלת שבועי.
כרטיס רכבות ביפן: זה שווה לי בכלל?
כרטיס ה-JR מגיע בשתי גרסאות: הגרסה הרגילה, וגרסת ה״גרין קאר״ (Green Car). ה"גרין קאר" היא המקבילה למחלקה ראשונה, בה תינתן לכם גישה לקרונות קצת יותר מפוארים וקצת פחות עמוסים, עם מושבים מרווחים עם עוד מקום לרגליים. קרונות מחלקה ראשונה כאלו קיימים רק בשינקאנסנים (״רכבת קליע״) ובכמה קווי אקספרס בין-עירוניים אחרים, כך שלטעמנו הכרטיס הרגיל מספיק בהחלט.
להלן טבלת מחירים ממוצעים עבור הכרטיסים (נכון לינואר 2024):
כמה עולה כרטיס JR?
*מחיר כרטיס JR עבור ילדים בני 6-11 הוא מחצית המחיר למבוגר. לילדים מתחת לגיל 6 לא נדרש כרטיס והם יכולים לנסוע חינם.
מחירי כרטיסי ה-JR עלו. מה זה אומר לגבינו? כמה נקודות:
-
מידת הכלכליות של כרטיס ה-JR כבר לא מובטחת, גם כאשר אנחנו מתכננים להתנייד ביפן באופן תכוף יחסית. אם בעבר שתי נסיעות ארוכות הבטיחו שכרטיס ה-JR ישתלם לנו, הרי שכעת יש צורך לבחון לעומק את תרומתו. תוכלו לעשות זאת בעזרת כלים כמו Navitime או מחשבון הנסיעות של Japan Guide.
-
עליית המחירים תקפה עבור כרטיסי ה-JR הכלל ארציים (כלומר, אלו שהשימוש בהם תקף לנסיעות בכל רחבי יפן). טוב לדעת שיש בנמצא גם מספר לא מבוטל של כרטיסי נסיעה אזוריים, שיאפשרו לכם לחקור חבלי ארץ ספציפיים ביפן - כמו מישור קאנטו, חבל קנסאי, מערב יפן, הוקאידו, וכו׳... מידע נוסף על כרטיסי נסיעה אזוריים תוכלו למצוא כאן.
מה כלול בכרטיס JR?
-
כרטיס ה-JR כולל נסיעה חופשית ובלתי מוגבלת בכל קווי הרכבות הבין-עירוניים והעירוניים של חברת JR, כולל רכבות קליע (״שינקנסן״) ורכבות אקספרס. הכרטיס נותן לכם גם אפשרות לשריין מושבים על שינקנסנים ועל רכבות אקספרס ולהבטיח את מקומכם מראש ובחינם, אופציה שליפני מן השורה עולה הרבה כסף.
-
עיקר השימוש שלכם בכרטיס יבוא לידי ביטוי בנסיעות בין-עירוניות, אם כי, כאמור, קיימים גם מספר קווי JR תוך עירוניים בהם תוכלו להשתמש בחופשיות, כמו קווי הרכבת המעגליים של טוקיו ואוסאקה.
-
מלבד רכבות, הכרטיס כולל גם נסיעה חופשית בכמה קווי אוטובוסים עירוניים שמפעילה חברת JR (ושנושאים את לוגו החברה), אם כי מספרם מוגבל ובמרבית המקרים לא תוכלו להסתמך רק עליהם כדי להגיע ממקום למקום בתוך הערים.
-
בנוסף, הכרטיס תקף לשיט במעבורת שבין הירושימה למיאג׳ימה (Miyajima).
למרות האמור מעלה, יש שתי רכבות שינקנסן מיוחדות שאינן מכוסות תחת כרטיס ה-JR ושנסיעה בהן דורשת תוספת תשלום: רכבת ה-Nozomi על הקו שבין טוקיו לפוקואוקה (Fukuoka, בצפון האי קיושו); ורכבת ה-Mizuho על הקו שבין אוסקה לקאגושימה (Kagoshima, בדרום האי קיושו). מדובר על תשלום נוסף בטווחים שנעים בין 4,000 ל-8,000 יין, תלוי במרחק הנסיעה.
באופן כללי, אין סיבה מהותית שבגללה תצטרכו להשתמש דווקא בשתי הרכבות האלו, ויש רכבות שינקנסן אחרות (Hikari ו-Sakura) שנוסעות על אותו הקו וכן כלולות בכרטיס ה-JR - אמנם טיפהל׳ה פחות מהירות, אך בתדירות מעולה.
זה המקום להדגיש שוב שכרטיס ה-JR לא מתיר שימוש באמצעי תחבורה עירוניים או בין-עירוניים שאינם שייכים לחברת JR, כמו המטרו, רכבות תחתיות, טראמים וחשמליות, אוטובוסים, ספינות ומעבורות וכן אוטובוסים בין-עירוניים. ולמרות כל ההחרגות, הכרטיס עדיין סופר-משתלם.
מה לא כלול בכרטיס JR?
או, טוב ששאלתם. הנה נקודה חשובה: מספר הימים שכרטיס הרכבות תקף בו (שבוע, שבועיים או שלושה שבועות רצופים) ממש לא צריך להיות תואם למספר הימים הכולל שתבלו ביפן. אם, לדוגמא, תכננתם טיול של שבועיים ביפן, מתוכו השבוע הראשון בטוקיו והשני בשאר הארץ, הרי שתזדקקו לכרטיס JR לשבוע השני בלבד. נסיעה בתוך טוקיו לא מצדיקה, כלכלית, רכישה של כרטיס JR ולכן ישתלם לכם לרכוש את הכרטיס לשבעה ימים רצופים.
כפי שתראו עוד מעט, תוכלו להגדיר בדיוק מתי אתם רוצים "להפעיל" את הכרטיס. אם תטיילו איתנו, אנחנו נחשב ונמליץ לכם על הכרטיס המשתלם ביותר בהתאם למסלול שנבנה לכם, וגם ננחה אתכם באיזה יום הכי כדאי לכם להפעיל אותו.
איזה כרטיס JR מתאים לי?
איפה מזמינים JR, ומה מקבלים?
את כרטיס ה- JR אפשר להזמין בכמה דרכים:
-
הדרך המומלצת, המשתלמת והמהירה ביותר לקנות אותו היא דרך האינטרנט, מאחת מסוכנויות המכירות הרשמיות שעובדות עם חברת הרכבות JR הממוקמות בחו״ל. ברכישה דרך האינטרנט לא ישלח אליכם כרטיס הרכבות עצמו אלא ואוצ׳ר, אותו תצטרכו לקחת למשרדי ה-JR באחת מתחנות הרכבת ביפן יחד עם הדרכון שלכם, ובפרוצדורה מהירה להחליף אותו לכרטיס כשר למהדרין. המחירים בכל האתרים דומים מאוד, עם הפרש של כמה דולרים לכאן או לכאן. הנה אתר אחד מומלץ כזה. למחיר הכולל של הכרטיסים הוסיפו עוד כ-20 דולר (עלות קבועה) דמי משלוח אקספרס עד הבית (בד"כ זמן משלוח של 3 ימי עסקים).
-
אופציה אינטרנטית נוספת היא לרכוש את הכרטיס ישירות מחברת JR. המחירים בקנייה ישירה גבוהים בכ-10% לעומת המשווקים הרשמיים, אבל אתם מקבלים את האופציה להזמין מושבים לנסיעות בין-עירוניות דרך האינטרנט, שזה פלוס רציני (בדרך כלל מזמינים מושבים בתחנות הרכבת). כמו כן, בהזמנה דרכם לא ישלח אליכם ואוצ׳ר להחלפה, אלא תידרשו להציג את הדרכון שלכם באחת מתחנות הרכבת ביפן, שם ינפיקו לכם את הכרטיס במקום. זו אופציה מעולה למי שנזכר ברגע האחרון שהוא צריך כרטיס JR ואין לו זמן לחכות שהואוצ׳ר יגיע מחו״ל דרך הדואר.
-
דרך סוכנות נסיעות ישראלית מקומית שעובדת עם JR. בארץ זה אומר אופיר טורס או טמסה (Temasa). גם הם ימכרו לכם ואוצ׳רים להחלפה ביפן.
-
פיילוט חדש מאפשר לקנות כרטיסי JR בתוך יפן בתחנות רכבת נבחרות ובנמלי התעופה נאריטה (Narita), האנדה (Haneda) וקנסאי (Kansai), במחיר מעט גבוה יותר מזה של המשווקים.
לא משנה איפה תבחרו לרכוש את הכרטיס, בעת הקניה תידרשו לציין את שמכם המלא כפי שהוא מופיע בדרכון שלכם. זה מוביל אותנו לנקודה הבאה: הכרטיס הוא אישי - והעברתו בין אנשים אסורה. במהלך שהותכם ביפן ייתכן שתתבקשו להציג את הדרכון שלכם יחד עם הכרטיס, כחלק מבדיקות שגרתיות שמבצעים עובדי תחנות הרכבת ביפן.
כפי שציינו מעלה, זמן האספקה ברכישה דרך האינטרנט מהיר מאוד ולכן אין צורך להזדרז יתר על המידה. שבועיים לפני הטיסה ליפן נשמע כמו זמן סביר בהחלט אבל אתם יכולים להקדים אותו קצת, רק ליתר ביטחון. שימו לב שאתם לא קונים את הכרטיס מוקדם מדי: את הואוצ׳ר שתקבלו בדואר תהיו חייבים להמיר לכרטיס ה-JR עצמו בתוך שלושה חודשים מתאריך הפקתו. לכן, לא משנה מה, אל תזמינו אותו יותר משלושה חודשים טרם נסיעתכם ליפן.
מתי כדאי להזמין את הכרטיס?
כדי להחליף את הואוצ׳ר שקיבלתם לכרטיס ה-JR עצמו (או כדי לאסוף את הכרטיס אם קניתם מהאתר הרשמי של JR) היכנסו לאחד ממרכזי השירות (Service Center) שבתחנות JR המרכזיות, כולל אלו שממוקמות בשדות התעופה. בחלק מהתחנות משרדים אלו מכונים Midori no mado-guchi (מילולית: ״אשנב כרטיסים ירוק״), והם מסומנים בשלט ענק בצבע... אכן, ירוק. לרשימת התחנות המלאה בהן ניתן להחליף את הואוצ׳ר בכרטיס היכנסו לכאן.
הציגו לפקידי הקבלה את הואוצ׳ר עם הדרכון המקורי שלכם (צילום לא יתקבל), מלאו פרטים אישיים ובתום כמה דקות תהיו בעליו הגאים של כרטיס JR חדש ונוצץ.
כחלק מתהליך ההמרה, תידרשו לקבוע באיזה תאריך עתידי תרצו "להפעיל" את הכרטיס, כלומר, מתי תתחילו להשתמש בו בפועל. אין שום מחויבות להתחיל להשתמש בכרטיס דווקא ביום שבו קיבלתם אותו. לדוגמא, גם אם החלפתם את הואוצ׳ר לכרטיס ביום ראשון, תוכלו לבקש להתחיל להשתמש בו רק ביום חמישי.
יחד עם זה, שימו לב: תאריך הפעלת הכרטיס חייב להיות בטווח של עד 30 ימים מיום החלפת הואוצ׳ר (רלוונטי למי מכם שמתכננים טיול של יותר מחודש ביפן). מרגע שבחרתם בתאריך הפעלה מסוים, אין באפשרותכם להתחרט ולשנות אותו. התאריך יודפס על גבי הכרטיס שתקבלו.
נקודה חשובה נוספת שצריך לזכור בשלב האקטיבציה היא שהכרטיס תקף ל-7, 14 או 21 ימים קלנדריים, לא משנה מתי הייתה שעת הנסיעה הראשונה שלכם ביום ההפעלה. מה הכוונה? אם בחרתם, לדוגמא, להפעיל את הכרטיס השבועי שלכם ב-1 באפריל, תוכלו להשתמש בו החל מ-00:00 ב-1 באפריל ועד 23:59 ב-7 באפריל,וזאת אפילו אם נסעתם את הנסיעה הראשונה שלכם ב-12:00 בצהריים. במילים אחרות, הכרטיס תקף לימים קלנדריים מלאים.
החלפת הואוצ׳ר והפעלת הכרטיס
הכי קל שבעולם: פשוט הציגו אותו לעובדי התחנה העומדים ב״בוטקה״ שבשערי הכניסה והיציאה מהרציפים. בדרך כלל הם יסמנו לכם להיכנס ולצאת אפילו בלי לבדוק את הכרטיס או את תוקפו, כדי לא ליצור פקקים.
איך משתמשים בכרטיס JR?
בהנחה שהתוכנית החדשה להפוך את כרטיסי ה-JR למגנטיים כבר נכנסה לתוקפה, תוכלו פשוט להעביר את הכרטיס מעל משטח קריאת הכרטיסים (שיכלול קוד QR) ולעבור דרך השער.
המשיכו לקרוא את המדריכים שלנו כדי ללמוד עוד איך לתכנן מסלול נסיעה ולנסוע ברכבות ובשינקנסנים ביפן.