שילוח כבודה ביפן
שירות שילוח הכבודה ביפן - "טאקיובין" - יהפוך את הטיול שלכם ביפן לקליל ונוח, ויספק פתרונות לוגיסטיים מדהימים לחלקים שונים במהלכו. במדריך זה תמצאו את כל מה שאתם צריכים לדעת כדי לטייל בראש שקט - ובידיים פנויות.
מידע למטייל > שילוח כבודה ביפן
יפן היא ארץ של סדר מופתי. התחבורה מהירה ומדויקת, הרחובות נקיים ומשולטים. נראה שהכל מתנהל בזרימה כמעט על-טבעית, בלי תקיעות מיותרות. אחת הדרכים שבה עיקרון הנוחות - ה״בנרי״ (benri) - מתגלם ביפן בצורה המרשימה ביותר הוא במערך הלוגיסטי שלה, ובאופן יותר ספציפי - שירותי המשלוחים הכלל ארציים שפועלים בה.
״טאקיובין״ (TA-Q-BIN או Takkyubin) הוא שירות אקספרס למשלוח ושינוע כבודה שמאפשר ליפנים, וגם למבקרים ביפן, להסתובב ברחבי המדינה כשהם נטולי מזוודות ולכן גם נטולי דאגות. כמו כל שירות אחר שניתן ביפן, אתם יכולים לצפות לסטנדרטים הגבוהים ביותר ולרמת דייקנות לא פחות ממושלמת. הטאקיובין יהפוך את הטיול שלכם לקליל ונוח, ויספק פתרונות לוגיסטיים מדהימים לחלקים שונים במהלכו. מומלץ בחום לחקור ולשקול הזדמנויות להשתמש בו בשעת תכנון הטיול. מידע נוסף על לוגיסטיקה ותחבורה תמצאו במדריך השלם למטייל ביפן.
מה בתוכנית?
״קורונקו״ (Kuroneko, 黒ネコ), או בשמה המלא ״קורונקו יאמאטו״ (Kuroneko Yamato) היא כיום חברת המשלוחים הגדולה ביותר ביפן וחלוצת שירות הטאקיובין. כחברה לוגיסטית היא התחילה את דרכה עוד ב-1912, אבל שירות משלוחי ה״דלת אל דלת״ שלה החל רק ב-1973 כשהבינה שחברת הדואר הלאומית של יפן פשוט לא עומדת בעומס.
כיום, חברת ״החתול השחור״ מעסיקה מאות אלפי עובדים שמשנעים משלוחים במהירות שיא, באמצעות צי של עשרות אלפי משאיות ותפוצת מחסנים בכל רחבי המדינה. טווח הפעילות של קורונקו הוא עצום, והם מתחייבים לשלוח את הציוד שלכם במהירות ובבטחה, לא משנה אם ביקשתם לשנע מעטפה בודדת או פסנתר כנף. בתור תיירים, שירות הטאקיובין של קורונקו יבוא לעזרתנו כשנרצה לשנע במהירות את המזוודות שלנו מעיר אחת לאחרת, או אל שדה התעופה וממנו.
הכירו את קורונקו: החתול השחור מגיע לעזרה
קורונקו - החתול השחור: ידאגו למשלוח שלכם ״כמו אמא חתולה שדואגת לגורים שלה״
credit: halfrain, Wikimedia Commons, CC-BY-SA 2.0
לשם ההגינות נציין גם את מתחרתה העיקרית של קורונקו, חברת "סאגאווה אקספרס״ (Sagawa Express), אם כי פעילותה פחות ענפה ומספר נקודות השילוח וקבלת הכבודה שלה נמוך מזה של קורונקו. חשוב מכך עבורינו התיירים, סאגאווה לא מאפשרת שילוח מזוודות מחנויות הנוחות (״קונביני״), אם כי היא כן מאפשרת לקבל חבילות ברשת חנויות הנוחות Lawson.
הטאקיובין יקל עליכם את החיים בכמה דרכים:
-
ראשית, הוא יחסוך מכם את הצורך להיסחב עם מזוודות מגושמות במערכת התחבורה הציבורית העמוסה גם ככה של יפן, במיוחד אם תצטרכו להחליף בין כמה אמצעי תחבורה או לנווט ברגל מהתחנה למלון הבא שלכם.
-
שנית, שילוח ואיסוף הכבודה מתבצעים באינספור נקודות בכל רחבי המדינה: מרוב בתי המלון, ההוסטלים ובתי ההארחה, מחנויות נוחות כמו Familiy Mart ו-Seven Eleven, מכל שדות התעופה, מבתים פרטיים וכמובן ממחסנים יעודיים של קורונקו.
-
שלישית, המשלוח מהיר ובטוח - המזוודות יגיעו ליעדן כבר ביום שלאחר המשלוח בשעה שתבחרו, כך שתוכלו לתזמן את הגעתכם למלון או לשדה התעופה יחד איתן. עבור משלוחים מקומיים המזוודות יכולות להגיע אפילו באותו היום, ועבור יעדים רחוקים במיוחד (הוקאידו או איי אוקינאווה) ידרשו עד יומיים.
-
ולבסוף, המחירים נוחים והוגנים. לדוגמא, משלוח מזוודה בקטגוריה הגדולה ביותר מטוקיו לאוסקה (כ-500 ק״מ) יעלה בסביבות ה-2000¥ (כ-60 ש"ח).
למה כדאי להשתמש בשירות שילוח כבודה?
1. מאתרים נקודת שילוח. הכי קל לבקש מפקיד/ת הקבלה בבית המלון שלכם להזמין שליח של קורונקו לאסוף את המזוודות יום לפני שאתם עוזבים בעצמכם (או באותו היום אם מדובר בשילוח מקומי קרוב יחסית). אם בית המלון שלכם לא עובד עם קורונקו, תוכלו לבקש הכוונה לנקודת השילוח הקרובה ביותר, או למצוא אחת בעצמכם - בין אם זו חנות הקונביני הסמוכה או תחנת רכבת מרכזית. נקודות שירות ובתי עסק שעובדים עם קורונקו מסמנים זאת הרבה פעמים בעזרת דגל, שלט או סטיקר עם לוגו של החתול השחור.
איך שולחים כבודה?
credit: keyaki, Wikimedia Commons, CC-BY-SA 2.0
2. מבקשים לשלוח את המזוודות בשירות הטאקיובין ונעזרים בפקיד כדי למלא את טופס המשלוח. בטופס ימולאו פרטים כמו שמכם, כתובת למשלוח (כדאי לוודא אותה מראש), והתאריך והשעה שבהם תרצו שהמזוודות יגיעו ליעדן. תתבקשו לבחור באחד מתוך ששה טווחי זמנים: שעות הבוקר, 12:00-14:00, 14:00-18:00, 18:00-20:00 או 20:00-21:00.
מומלץ בחום לבדוק לפני כן אם בית המלון שלכם ערוך לקבלה מוקדמת של כבודה, ואם כן - באילו שעות. במידה שהדבר אינו אפשרי, תוכלו לדאוג שהמזוודות יישלחו למרכז שירות סמוך, משם תאספו אותן.
3. הפקידים ימדדו את משקל ומימדי הכבודה שלכם. המשקל המקסימלי עבור כל מזוודה למשלוח הוא 25 ק״ג, במימדים שלא עולים על 160 ס״מ כשמחברים את האורך, הרוחב והגובה שלה (גודל סטנדרטי של מזוודה גדולה, כפי שמתירות חברות התעופה, למשל). מחיר המשלוח יקבע לפי הטבלה הזו. והנה עוד כלי נוח לחישוב מחיר המשלוח בהתאם לגודל הכבודה.
לשם הדוגמא: משלוח כבודה במימדים של 160 ס״מ, שהיא הקטגוריה הגדולה ביותר, מטוקיו לאוסקה (בטבלה: מאזור Kanto לאזור Kansai) עולה 2180¥. תעריפי המשלוח אל שדות התעופה מעט שונים וניתן למצוא אותם כאן.
זהו זה, הנציג של קורונקו יצא לדרכו. אתם יכולים להיות סמוכים ובטוחים שהציוד שלכם נמצא בידיים טובות, ולהמשיך לטייל בראש שקט - ובידיים פנויות.