top of page
תקציב טיול יפן

תקציב: כמה עולה טיול ליפן?

show

עמוד הבית > מידע למטייל > תקציב טיול ביפן

יפן נתפסת בעיני רבים כיעד יקר ולא נגיש כלכלית. דירוגים במספר אינדקסים מהשנים האחרונות מציירים את טוקיו כעיר השלישית בעולם מבחינת יוקר המחיה, כשלא רחוק מאחוריה ניצבת אוסקה, בירת מחוז קנסאי שבמרכז יפן. מרחקה של יפן מישראל לא תורם לדימוי, כשמחירי כרטיסי הטיסה אליה גבוהים פי כמה מאלו שתשלמו כדי להגיע לאיזו בירה אירופאית קרובה. אם כך הדבר, כמה עולה טיול ביפן? איך עניין התקציב משתלב עם תכנון טיול ליפן?

 

האם זה בכלל אפשרי לטייל ביפן בלי לקרוע את הכיס?

 

ועוד איך.

כמה קונספציות שגויות

עם כל הכבוד למה שמתפרסם במרשתת, ברוב הפרמטרים יפן אינה יקרה יותר מיעדי טיול פופולריים אחרים בעולם, בהם רוב מדינות אירופה, ארה"ב וכמובן ישראל. למעשה, לא נטעה אתכם אם נאמר כי המטייל הממוצע צפוי למצוא את יפן זולה יותר מישראל בכל מובן אפשרי, למעט אולי בעלויות התחבורה הציבורית - דבר מובן בהחלט כשלוקחים בחשבון את גודלה ואת העובדה שתשתיות התחבורה בה הן מהמתקדמות ביותר בעולם. מרבית הדירוגים האינטרנטיים משקללים נתונים כלליים שקשורים למחיה כמו מיסים, הוצאות רפואיות, שכר לימוד ושכר דירה. אלא אם אתם מתכוונים לעבור לחיות ביפן, נמליץ לכם לא לקחת כותרות מסוג זה ברצינות רבה מדי.

שנית, ייתכן כי טוקיו היא אמנם יעד טיול יקר יחסית לערים אחרות בעולם, אבל חשוב לזכור שטיול ביפן לא קרוב להתמצות אך ורק בטוקיו: יפן היא ארץ גדולה ומגוונת, עם אוכלוסיה, טבע ואוכל ייחודיים בהתאם לגיאוגרפיה המשתנה. יציאה מטוקיו כדי לחקור אזורים אחרים בארץ היא משהו שחייבים לעשות, כך שלא יהיה נכון להניח שהמחירים הגבוהים יחסית, שמאפיינים את עיר הבירה, ימשיכו ללוות אתכם לאורך כל שהותכם ביפן. מזווית אחרת, טוקיו עשויה להיות יקרה במונחים של לינה, למשל, אבל המחירים צונחים משמעותית ברגע שמתרחקים מהמרכז של המרכז ו"מתפשרים" על אזורים קצת יותר שקטים ורגועים.

שלישית, ההנחה המוגזמת שמדובר במדינה שצריך למכור כליה כדי לטייל בה, נוצרה ככל הנראה על רקע היותה של יפן מדינה מפותחת ומתקדמת באזור גיאוגרפי שבו רוב המדינות נמנות עדיין עם ארצות העולם המתפתח - סין, תאילנד, ויאטנם, לאוס, קמבודיה ודומותיהן. בארצות כאלו, עלויות המחיה והטיול זולות בצורה משמעותית לא רק מיפן, אלא מכל יעד אחר בעולם. אם תכננתם להגיע למזרח הרחוק ולחיות על חמישה דולר ביום, אז יפן היא לא היעד בשבילכם הפעם. נסו את הודו.

אחרי שהפרכנו כמה הנחות שגויות, נרצה להציג בפניכם שלושה סגנונות טיול, בשלוש רמות תקציב: גבוה, בינוני ונמוך (באדג'ט). תכנון טיול טוב ביפן הוא כזה שיטיב לשלב מאפיינים משלושת סגנונות הטיול, בהתאם להעדפותיכם ומגבלותיכם המשתנות. בטיול שנתכנן לכם, נדאג להתאים את המסלול ואת ההמלצות שלנו בהתחשב בתקציבכם המשוער.

קונספצית שגויות

אז... כמה עולה טיול ליפן?

תקציב גבוה

טיסה

  • חברת ANA במחלקה ראשונה, 10,000-15,000 דולר לאדםאוהבי הפינוקים ימצאו את יפן כיעד בו קל מאוד "לשרוף" כסף כדי להנות מחווית טיול בסטנדרטים הקרובים לשלמות. החוויה האקסקלוסיבית צפויה להתחיל עוד בטרם הנחתם את כף רגלכם על אדמה יפנית. מעבר לאפשרות פשוט לקפוץ על טיסה ישירה מתל-אביב לטוקיו, תוכלו להגיע ליפן דרך פרנקפורט עם אחת מחברות התעופה הטובות והבטוחות ביותר בעולם, All Nippon Airlines - ANA. בני-המזל שיכולים להרשות לעצמם לטוס במחלקה הראשונה של ANA צפויים לבלות את טיסת הלילה בתאים פרטיים מרווחים, עם כורסא שנפתחת למיטה אופקית באורך מלא וטלוויזיה שטוחה עצומה שתשאיר אותם עסוקים ומשועשעים. חוץ מארוחות גורמה בסגנון יפני, קוויאר ושמפניה יוקרתית, כל נוסע יקבל גם חבילת שי עם תכשירים היגיינים וקרמים מבית חברת העל היפנית "The Ginza".

תקציב גבוה (עד גבוה-מאוד)

טיסה ליפן

לינה

  • מלונות חמישה כוכבים - 300-500 דולר לאדם ללילהביפן עצמה, במיוחד במרכזי הערים הגדולות דוגמת טוקיו וקיוטו, לא תתקשו למצוא כמה מבתי המלון המפוארים ביותר בעולם. גבוה ברשימה ניצבים מלונות חמישה כוכבים של הרשתות הבינלאומיות המפורסמות כמו "ארבע העונות", ריץ קרלטון, פארק היאט ודומותיהן, הממוקמים באזורים המבוקשים ביותר, עם נוף מרהיב של קו הרקיע העירוני.

  • ריוקן חמישה כוכבים - 300-600 דולר לאדם ללילהבפאתי הערים וב"קאנטרי-סייד" תוכלו להנות מסגנון אירוח שונה לחלוטין בפונדקים המכונים ביפנית "ריוקן" (Ryokan). הריוקנים המפוארים ממוקמים על פי רוב בקרבה לאזורי טבע מרהיבים בלב היער או אל מול הים. האורחים נהנים מחוויה בוטיקית ואינטימית שכוללת לינה על פוטונים בחדרי רצפת טאטאמי מסורתיים, ארוחות יפניות עשירות ומרובות מנות, רחצה במעיינות חמים (אונסן) בבריכות מפוארות באוויר הפתוח, וחווית שירות מושלמת שמשמרת מסורות אירוח מן העבר הרחוק. 

ריוקן

אוכל

  • ארוחת קייסקי במסעדה נחשבת - 150-300 דולר לארוחת ערבבחוד החנית של מטבח העילית היפני ניצב ללא עוררין הקייסקי (Kaiseki), שהוא, בפשטות, ארוחה מרובת מנות מסורתית. הקייסקי החל את דרכו לפני מאות שנים כחלק מטקס התה היפני, ומשם בהדרגה חלחל לשולחנותיהם של בני האריסטוקרטיה היפנית. כפי שאולי כבר קראתם במדריך האוכל היפני שלנו, כל אלמנט ואלמנט בארוחה מחושב מראש ונלקח בחשבון: צבע חומרי הגלם וטכניקות הבישול נבחרים בקפידה; ההגשה מתבצעת בכלים מיוחדים שמחמיאים למנה שהם נושאים; וישנה התחשבות בפלטת טעמים ספציפית מאוד שחייבת להיות הדרגתית ולספר לסועד סיפור - מההתחלה ועד הסוף. ארוחת קייסקי קלאסית תתחיל עם משקה אלכוהולי מקומי כדי לפתוח את התאבון, ותמשיך עם מתאבנים שונים כמו מבחר ירקות מטוגנים. לאחר מכן יוגשו מרק מיסו וסאשימי, ואז, בזו אחר זו, יצאו כמה מנות מוקפדות, בהתאם לטכניקת ההכנה שלהן: מנה מבושלת, מנה צלויה, מנה מטוגנת, מנה מאודה ומנה מוחמצת. לקראת סוף הארוחה יוגשו גם אורז וירקות חמוצים, וכמובן – איך אי אפשר בלי קינוח? בעוד והקייסקי נחשב למטבח עילי, קיימות מסעדות במנעד רחב יחסית של איכויות ומחירים - גם בעבור תקציבים בינוניים ומטה. ארוחת קייסקי, אגב, היא על פי רוב חלק אינטגרלי מחווית הלינה בריוקן והיא כלולה במחיר האירוח.

  • מסעדות מישלן - 300 עד 500 דולר לאדם: מלבד קייסקי, יש לציין שיפן היא אחת המדינות עם ריכוז מסעדות המישלן הגבוה ביותר בעולם - שניה רק לצרפת, על פי דירוגים מעודכנים. למעשה, פועלות בה 577 מסעדות מישלן, מתוכן יותר מ-200 נמצאות בטוקיו. באופן טבעי, המסעדות הטובות ביותר מתמחות באוכל יפני כמו סושי וקייסקי, אך פה ושם אפשר למצוא גם מסעדות צרפתיות מדהימות. צפו להיפרד מ-300-500 דולר עבור ארוחת ערב לאדם. 

קייסקי

credit: Nishimuraya Kinosaki, Wikimedia Commons, CC-BY-SA 2.0

תחבורה

  • כרטיס JR Pass לקרונות המחלקה הראשונה - כ- 480, 750 או 950 דולר למבוגר (לשבוע עד שלושה שבועות רצופים בהתאמה - החל מאוקטובר 2023): הדרך הכי נוחה להתנייד בין ערים ביפן היא באמצעות רכבות הקליע - השינקנסן. עיקרון זה נכון למבקרים בכל תקציב, וכרטיסי הרכבות של חברת JR) Japan Railway) זמינים לרכישה במגוון תוכניות של שבוע, שבועיים או שלושה שבועות רצופים. השינקנסנים גומאים מרחקים אדירים במהירות הבזק והם אלטרנטיבה מומלצת יותר אפילו מטיסות פנים, שכן בטיסה עליכם לקחת בחשבון את הזמן שתבלו בדרך לשדות התעופה ומהם, כמו גם את זמני הבידוק הביטחוני, ההמתנה למטוס וכו'. אם תרצו לשדרג את חווית השינקנסן שלכם תוכלו לבחור לרכוש כרטיס נסיעה במחלקה הראשונה (המכונה Green Car), בה תהנו מכסאות נוחים יותר עם אקסטרה מקום לרגליים, הממוקמים בקרונות שקטים וצפופים פחות.

  • טיסות פנים - 200 עד 400 דולר לאדם: טיסות פנים ביפן יבואו לעזרתכם אם תכננתם להגיע ליעדים רחוקים במיוחד, כמו סאפורו בירת האי הוקאידו, או לאחד מאיי אוקינאווה. כרטיס טיסה הלוך ושוב באחת מחברות התעופה הטובות של יפן - ANA או JAL - צפוי לעלות בין 200 ל-400 דולר לאדם. 

  • מוניות: בתוך הערים, ניתן כמובן להתנייד באמצעות מערכות הרכבות והמטרו המצוינות שיחסכו לכם המתנה ברמזורים ובפקקים. מי שבכל זאת רוצה להתפנק יכול לתפוס מונית, כשמחיר הנסיעה משתנה בהתאם למיקום ולשעה. בטוקיו, למשל, תצטרכו לשלם כ-400 יין (4 דולר) עלות קבועה עבור הקילומטר הראשון ואז 80 יין (0.8 דולר) עבור כל 250 מטרים נוספים. בשעות הלילה, צפו לעליית מחירים של בין 20 ל-30 אחוז. 

שינקנסן

credit: Wikimedia Commons, CC-BY-SA 4.0

טיסה

  • מחלקת תיירים בטיסה ישירה של אל על מתל-אביב לטוקיו - בממוצע בין 1,500 ל-2,500 דולר לאדם.

  • מגוון חברות דרך יעדי קונקשן - בין 700-1,300 דולר לאדם במחלקת תיירים: יש די חברות תעופה טובות שיתחרו ביניהן כדי להטיס אתכם ליפן עם עצירות ביניים במגוון יעדים ברחבי העולם. בין השאר, תוכלו לבחור לטוס עם Lufthansa דרך פרנקפורט, וינה או ציריך, KLM דרך אמסטרדם ולאחרונה גם Emirates דרך דובאי ו-Etihad דרך אבו-דאבי. על פי רוב, זמן ההמתנה ביעדי הביניים הוא בין שעתיים ל-6 שעות, כך שבממוצע זמן הטיסה הכולל צפוי לקחת כ-15 עד-20 שעות.

תקציב בינוני

תקציב בינוני

לינה

  • מלונות מערביים - החל מכ-50-70 דולר לאדם ללילהביפן קיים מגוון אפשרויות לינה לבחור מתוכן, במחירים נוחים ובמיקומים מצוינים. מלונות מערביים הם קטגוריה בפני עצמה, בהם "מלונות עסקים" פשוטים אך פונקציונליים הסמוכים לתחנות הרכבת (החל מכ-40 דולר ללילה), ומלונות 4 כוכבים מעולים עם ארוחת בוקר (החל מכ-50 דולר ללילה).

  • פנסיוני מינשוקו (Minshuku) - החל מכ-40 דולר לאדם ללילה: כשתצאו מהערים הגדולות, כדאי לשקול להתארח במינשוקו (Minshuku) שהוא פנסיון יפני - מעין גרסה מקומית לבד-אנד-ברייקפסט. מעבר למחירים הנוחים (בד"כ החל מכ-40 דולר ללילה) תזכו ללון תחת אותה קורת גג יחד עם המשפחה המארחת, ולחוות עוד זווית מחיי היום-יום של יפן "האמיתית". סידורי הלינה במינושוקו הם בד"כ מסורתיים, כלומר, שינה בפוטון על גבי רצפת טאטאמי, בתוך בתי עץ גדולים עם רצפות חורקות ודלתות הזזה מנייר.

  • לינה בדירות Airbnb - החל מכ-30-40 דולר לאדם ללילה: Airbnb היא אופציה מצוינת נוספת, בד"כ זולה יותר מבית מלון וגם עם מנעד אפשרויות רחב בהרבה - מחדרים קטנטנים במרכז העיר ועד בתי מאצ'יה (Machiya) מסורתיים בכפרים הנידחים. התקשורת עם המארחים היפנים מעולה, והם נדרשים לעמוד בתקנים ממשלתיים של ניקיון ובטיחות, כך שאתם יכולים להיות בטוחים שתהנו מסטנדרט אירוח גבוה.

  • ריוקן - החל מכ-70 דולר לאדם ללילה: לבסוף, נציין שוב את הריוקן, בו אפשר ללון גם בלי לקחת משכנתא. קיימים ריוקנים במגוון רמות ומחירים. אורחים בריוקן ברמה טובה באחת מעיירות האונסנים (כדוגמת האקונה) צפויים לשלם כ-70 דולר לאדם ללילה. 

airbnb ביפן

אוכל

האפשרויות הקולינריות ביפן לבוחרים בתקציב בינוני הן כמעט בלתי נגמרות. את רובן המוחלט של המנות שהצגנו לפניכם במורה נבוכים למטבח היפני תוכלו למצוא במסעדות זולות, מהן תצאו כשאתם שבעים ומרוצים בפחות מ-10 דולר לאדם. כדי לסבר את האוזן, הנה כמה דוגמאות למנות פופולריות ומחירן הממוצע: 

  • קערת ראמן (מרק אטריות יפני): 6-10 דולר

  • סושי מסתובב ("קייטן-זושי"): 1-2 דולר לצלחת עם שני פריטים

  • קערת אודון (אטריות חיטה עבות): 5-10 דולר

  • אוקונומיאקי ("פנקייק" יפני): 6-12 דולר

  • קאצודון ("שניצל" יפני בקערת אורז): 7-10 דולר

  • קושיקאצו (שיפודים מטוגנים): 1-2 דולר לשיפוד 

  • גיוזה (כיסונים מטוגנים): 3-4 דולר לצלחת של שישה גיוזה

באשר לשתיה, כוס קפה בבית קפה או מסעדה תעלה בסביבות ה-4 דולר, ובירה מהחבית או משקה אחר בפאב או איזקאיה כ-4-5 דולר לכוס.  

ראמן

תחבורה

  • כרטיס JR Pass למחלקה ה"רגילה" - כ- 340, 550 או 680 דולר למבוגר (לשבוע עד שלושה שבועות רצופים בהתאמה): כרטיסי הרכבות של חברת JR ישארו חבריכם הטובים גם בקטגוריית התקציב הבינוני. כמו שהסברנו במדריך ה-JR הייעודי שלנו, כדאי לקחת בחשבון שכרטיס נסיעה חד פעמי בשינקנסן בין טוקיו לאוסקה ללא כרטיס JR עולה כ-150 דולר לאדם, כך שהאופציה לרכישת כרטיס רכבות רב שבועי היא משתלמת ביותר. בעזרת כרטיס ה-JR שלכם, תוכלו להתנייד בחופשיות ובמהירות בכל רחבי יפן, ולעלות על כל רכבת, אוטובוס או מעבורת שמופעלים על ידי החברה (למעט מספר מצומצם של שינקנסים שאינם כלולים בדיל). 

  • נסיעת אוטובוס בתוך הערים - 2-3 דולר לאדםאוטובוס עירוני הוא אופציה זולה ויעילה למעבר בין אזורים ביניהם לא פועלת רכבת או רכבת תחתית. קיוטו היא דוגמא טובה לעיר שבה רוב ההתניידות שלכם צפויה להיות ברגל או באוטובוסים. מחיר הנסיעה באוטובוס עירוני הוא בד"כ קבוע, ואיננו תלוי בנקודת העליה או הירידה שלכם. כך, למשל, כרטיס נסיעה באוטובוס בקיוטו יעלה 230¥ למבוגר ו-120¥ לילד. עוד על נסיעה באוטובוס ביפן תוכלו ללמוד כאן

  • רכב להשכרה - בין 50 ל-200 דולר ליום (תלוי ברכב)על אף הפריסה הארצית המרשימה ותדירות הקווים, מסתבר שאפילו ביפן יש מקומות שאליהם הרכבת לא מגיעה. אלו מכם שיבקשו לחקור את השוליים הנידחים של יפן או אזורי טבע מרוחקים יחסית, יעדיפו פעמים רבות לשכור רכב ולצאת אל הדרך בצורה עצמאית. את אופן ההשכרה והשימוש ברכב ביפן נכסה אוטוטו במדריך אחר, אך לעת עתה קחו בחשבון שמדובר על סדרי גודל של בין 50 דולר לרכב קומפקטי ועד 200 דולר לוואן משפחתי ענקי ל-24 שעות. מחירי השכרת הרכב, כמובן, לא כוללים עלויות דלק (1.5 דולר לליטר), תשלומי אגרות על שימוש בכבישים מהירים, ביטוחים מיוחדים וכיוצא בזה. 

  • טיסות פנים זולות - 100-150 דולר לאדם: ביפן פועלות כמה וכמה חברות תעופה "לואו-קוסט" שמגיעות למגוון יעדים בתוך יפן וגם ליעדים קרובים מחוץ לה (כמו טיוואן ומדינות דרום-מזרח אסיה), במחירים זולים במיוחד. אם אתם מתכננים לשלב טיסת פנים במהלך טיולכם, ערכו סקר מקדים והשוו בין הדילים של החברות הבאות: Peach Aviation, Jetstar Japan, Spring Airlines ו-Solaseed Air. 

טיסות זולות ביפן
תקציב נמוך

טיסה

לינה

  • הוסטלים ואכסניות - 15 עד 40 דולר לאדם ללילה: ​בין אם אתם תרמילאים אחרי הצבא או סתם מחובבי הז'אנר, הוסטלים ביפן הם פתרון מדהים למי שרוצה מקום עם אופי להעביר בו את הלילה. כנהוג בשאר העולם, תוכלו לבחור אם לישון במיטת קומתיים בחדר "דורמיטורי", יחד עם עוד כמה חבר'ה כמוכם (עם הפרדה לגברים ונשים). אז, תשלמו בסביבות ה-15 עד 20 דולר ללילה לאדם. רבים מההוסטלים מציעים גם אפשרות ללון בחדרים פרטיים, בתוספת של עוד כמה עשרות דולרים. ברוב ההוסטלים תיאלצו לחלוק את השירותים והמקלחות עם שאר האורחים, אם כי חדרים פרטים מגיעים לפעמים עם שירותים ומקלחות צמודים. עוד כמה דברים שאפשר למצוא בהוסטל הטיפוסי ביפן: חדר כביסה עם מכונות בהפעלת מטבעות; אזורים משותפים לכלל האורחים בהם אפשר לשוחח ולהחליף חוויות עם אנשים מכל העולם, לקרוא, להתחבר לווי-פי ולצפות בטלוויזיה; מטבח מאובזר בו תוכלו לבשל חלק מהארוחות שלכם; ובחלק מההוסטלים אפילו סנטו מפנק. 

  • מלון קפסולות - 25 עד 50 דולר לאדם ללילהמלון הקפסולות התחיל את דרכו כפתרון יעיל לאנשי עסקים שחיפשו מקום זול להניח בו את הראש קרוב לתחנות הרכבת, אך עם הזמן הפך לטרנד עולמי שהגיע אפילו לישראל. למעשה, בשל הביקוש הרב, מלונות קפסולות רבים כיום הם ממש לא האופציה הזולה ביותר להעביר את הלילה, ולכן לא מומלץ להישאר בו יותר מלילה-שניים, לשם החוויה. המגוון רחב, אך העיקרון המנחה זהה בכולם: אחרי תהליך צ'ק-אין קצר תקבלו גישה לאולם שמזכיר בצורתו כוורת אנושית גדולה, בו מוצבים אלו לצד אלו כמה עשרות "תאונים" קטנטנים שיהיו לביתכם לשעות הקרובות. באופן מפתיע למדי, רוב המלונות מצליחים לייצר תחושה פרטית, חמימה ומפנקת בתוך התרמילים הקלסטרופוביים, והם כוללים בפנים את כל מה שתזדקקו לו כדי להעביר את הערב ואת הלילה בנוחות המירבית: מצעים, שמיכה וכריות, מסך טלוויזיה, שקעים להטענה, שעון מעורר, גישה לווי-פיי, ולעתים גם מגבת ויוקאטה (מעין חלוק). מלונות רבים דואגים כיום לפנק את האורחים שלהם באזורים משותפים מרווחים בהם אפשר לדבר עם אנשים, במתחם סנטו, ספא וסאונה, מכונות שתיה ומזון אוטומטיות, מתחמי משחקים, ספריות מנגה, ולעתים אפילו מסעדות. שימו לב כי רוב מלונות הקפסולות לא מיועדים לשהות ארוכה יותר מלילה, ולכן מבקשים מהאורחים לעשות צ'ק אין מחדש על כל לילה. 

  • נט קפה ומנגה קפה - כ-15 דולר לאדם ללילה: כמו שאולי כבר קראתם באתר, "נט קפה" ו"מנגה קפה" הן שתי פרשנויות יפניות מעניינות לבתי-קפה, שבנוסף לקפה עצמו מציעות גם גישה לעמדות מחשב משוכללות ולספריות מנגה עמוסות. הנט-קפה הממוצע יציע לאורחיו שתיה וחטיפים "ללא תחתית", משחקי וידאו, חיבור ווי-פיי, כיסאות מסאז׳ ואפילו מקלחות עם מגבות ושמפו. כשתחזרו לתא הפרטי שלכם, תוכלו להוריד את כסא המחשב הנוח למצב שכיבה ולנמנם זמן-מה עד הבוקר. לא היינו ממליצים להתבסס על האופציה הזאת יותר מלילה או שניים, אבל בהחלט מדובר בפתרון טוב אם אתם צריכים להעביר כמה שעות לפני שאתם יוצאים לשדה התעופה לפנות בוקר. אפשרות טובה נוספת באותו הסגנון היא לשכור חדר קראוקה קטן, בו כורסאות או ספות עליהן תוכלו לנמנם עד שתצטרכו לצאת לשדה. רבים מאולמות הקראוקה פתוחים במתכונת של 24 שעות ביממה. 

תקציב נמוך

מלון קפסולות

אוכל

  • קנו בקונביני: ​כפי שאולי קראתם במדריכים שלנו, הקונביני היא חנות הנוחות היפנית - אם כי כמה רמות למעלה. תוכלו למצוא שם את כל מה שתרצו או לא תרצו, בין השאר - אוכל זול. בנטו הוא כינוי ל"חמגשית"​ היפנית, שמגיעה במגוון קומבינציות אך לרוב מכילה אורז, מנת בשר או דג, וירקות. בכניסה לרציפי השינקנסן אפשר למצוא חנויות שוות במיוחד ("אקיבן"), שמוכרות בנטו מפוארים עם מרכיבים טריים וטעימים לקחת כצידה לדרך. בגרסתם הזולה והזמינה יותר, תמצאו את הבנטו בקונביני במחירים שבין 3 ל-5 דולר בממוצע. חוץ מבנטו, תמצאו בקונביני מגוון רחב של מגשי טייק-אווי שכוללים סושי, דוריה (Doria, מעין מנת אורז עם תוספות בציפוי מוקרם), סנדוויצ'ים שונים, רולים וטוסטים לחימום בתנור (שזמין במקום), המבורגרים, טורטיות, ניקומאן, אודן (Oden, מנת ירקות מאודים) ועוד. בדרך כלל אפשר לצאת מהקונביני עם ארוחה משביעה וטעימה בפחות מ-5 דולר. 

  • בשלו בעצמכם: אם אתם ישנים בהוסטל או בדירת Airbnb עם מטבח מאובזר ויש לכם זמן ורצון לבשל בעצמכם, תוכלו לחסוך לא מעט כסף. קפצו לסופרמרקט הקרוב, תפסו עגלה, והתחילו להעמיס. המצרכים בסופר, יש לציין, נושאים רק לעתים רחוקות תוויות באנגלית. אם חשוב לכם לדעת מה הרכב חומרי הגלם של המצרכים שלכם, תצטרכו לגייס תושיה ולהיעזר בעובדי המקום. אם אתם ממש רוצים לחסוך בכסף על אוכל, תוכלו לאתר את רשתות המזון הזולות ביותר שנמצאות בד"כ בפרברי הערים, כמו למשל רשת הסופרמרקט גיומו (Gyomu Supa), אשר קצת כמו "אושר עד" או "ויקטורי" בארץ, אוהבת למכור ללקוחותיה בכמויות סיטונאיות. רשתות מזון רבות נוטות להוריד מחירים על חלק ממנות הטייק-אוואי שלהן לקראת שעות הערב.

  • אוכל מהיר: בין אם אלו הרשתות המערביות המפורסמות או גרסאותיהן היפניות, ביפן לא חסר ג'אנק פוד - טעים ומהיר. קחו בחשבון שרוב רשתות הפאסט-פוד לא באמת זולות יותר ממסעדות יפניות ממוצעות שמוכרות ראמן או סושי, לדוגמא.  ארוחת מקדונלד'ס מלאה, למשל (כולל צ'יפס ושתיה), תעלה לכם בין 7 ל-8 דולר, וב-KFC תוכלו להזמין ארוחת סט צ'יקן בורגר במחיר דומה. לוטריה (Lotteria), רשת בורגרים מקומית יקרה ממקבילותיה המערביות בדולר או שניים בממוצע. יושינויה (Yoshinoya), מאצויה (Matsuya) וסוקיה (Sukiya) הן אלטרנטיבות בריאות קצת יותר, עם מנות אורז, בשר וירקות (כמו דונבורי, לדוגמא) במחירים שבין 5 ל-8 דולר. בקוקו איצ'יבאן-יה (Coco Ichibanya) תמצאו מגוון מנות קארה יפני (עם בשר בקר, צמחוני, עם נתחי טונקאצו) החל מ-5 דולר למנה.

בנטו

תחבורה

  • אוטובוסים בין עירוניים: זו כנראה הדרך הזולה ביותר להתנייד בין ערים ביפן. מספר רב של חברות בכל רחבי המדינה מפעילות רשת קווי אוטובוסים מהירים, במחירים שנעים מ-15 דולר לנסיעות הקצרות  (אוסקה - נאגויה, לדוגמא) ועד 35-50 דולר לנסיעות ארוכות יותר (טוקיו - אוסקה). לבוחרים באלטרנטיבה זו, מומלץ כמובן "לתפור" את הנסיעות הארוכות בלילה שכן גם הנסיעות זולות יותר, גם לא תבזבזו יום שלם בדרכים, וגם תחסכו לעצמכם את מחירי הלינה לאותו יום. ווילר אקספרס (Willer Express) היא אחת מחברות האוטובוסים שמפעילה אתר עם גרסה אנגלית, וההזמנה דרכם קלה ומהירה. מי שמוכן להשקיע קצת יותר ולהשתמש בגוגל-טרנסלייט או בחבר יפני, יוכל למצוא מחירים אטרקטיביים יותר באחד ממנועי השוואת המחירים היפניים, כדוגמת באסוהיקאקו (Basu-hikaku). 

  • סיישון קיפו 18: ה-Seishun Kippu 18 ("כרטיס הנוער 18") הוא כרטיס רכבות מוזל אותו מציעה חברת הרכבות הלאומית JR רק שלוש פעמים בשנה, במהלך זמני החופשות של בתי הספר: 1-10 במארס, 20 ביולי עד 10 בספטמבר, ו-10 בדצמבר עד 10 בינואר. מחיר הכרטיס 12,050 יין (120 דולר בערך) והוא תקף לנסיעות חופשיות ללא מגבלה וגם ללא מגבלת גיל (למרות השם המטעה), למשך חמישה ימים (לא חובה רצופים) בכל רחבי יפן. אפשר לחלוק את הכרטיס עם עוד נוסעים ולהשתמש בו ככרטיסיה עם חמישה ניקובים. לדוגמא, משפחה בת חמש נפשות יכולה להשתמש בכרטיס כדי לנסוע בחופשיות בכל רחבי יפן למשך יום אחד. נשמע מעולה. איפה הקאץ', אתם שואלים? הקאץ' הוא שהכרטיס תקף רק לנסיעה ברכבות המקומיות (Local) והמהירות (Rapid), לא כולל רכבות אקספרס וכמובן שלא שינקנסנים. המשמעות היא, בגדול, שהרכבות עליהן תעלו יהיו איטיות יחסית, ואם תרצו לכסות מרחק רב תזדקקו למספר רב של עצירות ביניים והרבה מאוד זמן. נסיעה בין טוקיו לאוסקה ברכבות אלו בלבד, למשל, אורכת כ-9 שעות, והיא כוללת ירידה בלא פחות מ-7 עצירות ביניים שונות.

  • טרמפים: נסיעה בטרמפים ביפן, כמו בכל מקום, לא מומלצת לכל אחד. הם עשויים לקחת זמן, שהוא מצרך יקר בעבור מטיילים אשר מגיעים ליפן לשבועיים-שלושה. נסו טרמפים אם אתם לא לחוצים בזמן, ואם אתם מוכנים לקבל את האפשרות שאתם עשויים "להתייבש" שעות בהמתנה לטרמפ המיוחל. בנוסף, קחו בחשבון אפשרות שבה תצטרכו להיסחב עם הציוד האישי בתחבורה ציבורית ובהליכה רגלית עד למקום האידיאלי בו תתפסו את הטרמפ. על כן, אנחנו ממליצים לנקוט אסטרטגיה זו רק אם אתם טיילים גמישים (נפשית) ועם הרבה זמן פנוי. על אף הקשיים, היו בטוחים וסמוכים שכאשר תעלו על הטרמפ – תזכו למותרות שלהם לא זוכים נוסעי הרכבות: המארחים שלכם יאכילו וישקו אתכם, יציעו לטייל איתכם באתרים לאורך הדרך, ויקחו אתכם בדיוק עד הנקודה אליה תצטרכו להגיע, והכל תוך שאתם חוסכים מאות דולרים (אותם תוכלו לבזבז על אוכל טעים). חפשו בבלוג שלנו את הפוסט המוקדש לנסיעה בטרמפים ביפן, ובו טיפים שימושיים רבים נוספים.

טרמפים ביפן.jpg
bottom of page