top of page
כשרות ביפן

דת ואמונה ביפן

show

 

 

 

 

 

שינטו

מקורות השינטו: טבע, קאמי

הסיפור המיתולוגי, ניהונגי, ניהון שוקי

ג'ינג'ה - המקדש השינטואיסטי

שינטו ובניית הלאום היפני

מאצורי - חגים שינטואיסטיים

בודהיזם

מהו בודהיזם? מי היה הבודהה?

ההגעה מהודו לסין וליפן

המקדש הבודהיסטי

זרמים מרכזיים

חגים בודהיסטים ביפן

מונותאיזם ביפן

שינטו
בודהיזם

אוכל כשר

המנעד שסביבו נע המושג ״כשר״ הוא רחב למדי - מאנשים שפשוט נמנעים מלאכול חזיר ופירות ים, ועד כאלו שמתעקשים על חותמת כשרות ספציפית. מבלי להיכנס לדקויות הטיעונים לכאן ולכאן, אספנו לכם רשימה של כמה אלטרנטיבות לבחון טרם נסיעתכם. אם הנושא חשוב לכם, מומלץ בחום להתייעץ עם הרבנים בבתי חב״ד שיתנו לכם טיפים מועילים ויכוונו אתכם מה כדאי לעשות בהתאם להשקפת עולמכם.

  • אכלו בבתי חב״ד ובמסעדות חב״ד: כפי שציינו מעלה, בתי חב״ד מקיימים ארוחות שישי, שבת וחג וחלקם מוכרים אוכל כשר לאיסוף או למשלוח וכן מצרכים כשרים בהם תוכלו להצטייד להמשך הטיול שלכם. שני בתי חב״ד בטוקיו מפעילים מסעדות כשרות - ״המקום של חנה״ (Channa's Place) ו״כשר דליקה״ (Kosher Delica). להזמנת אוכל כשר:

חב״ד טוקיו (סודקביץ׳)

 

חב״ד טוקיו (אדרי)

 

חב״ד קיוטו

 

חב״ד טאקאיאמה

  • הביאו אוכל מהארץ: אלא אם תרצו לבלות את רוב הטיול שלכם סביב בתי החב״ד, כנראה שלא תצליחו להימנע מלהביא איתכם לפחות כמות מינימלית של אוכל מהבית בישראל. שימורים, לחם, מנות חמות, חטיפים, רטבים - כל דבר שהוא משביע וקל-משקל יעשה את העבודה.

 

  • קנו בסופר ובשלו בעצמכם: עבור רוב המוצרים בסופר, גם התמימים ביותר למראה, אין דרך וודאית לדעת אם הם אכן עומדים בהגדרות הסובייקטיביות שלכם ל״כשר״. הדבר נכון במיוחד ביפן, שחוץ מהעובדה שרשימת הרכיבים על המוצרים כתובה כמעט תמיד רק ביפנית, הרבה פעמים מתחבאים מאחורי שמות ערטילאיים כמו ״חומרי טעם וריח״ או ״חומרים משמרים״ רכיבים שאינם כשרים. דרכי ואמצעי היצור של מוצרים מקומיים לעולם אינם עומדים בסטנדרט כשרות כזה או אחר, וייתכן כי כלים ומכונות בהם השתמשו להכנת מוצרים שלא כוללים רכיבים ״בעיתיים״, שימשו גם בפס יצור שכלל שימוש ברוטב צדפות, או רוטב סרטנים, לדוגמה. אין לדעת.

 

מה בכל זאת אפשר לקנות בסופר? ובכן, תמיד אפשר להיצמד למה שכשר בכל מקום, לא משנה איפה אתם נמצאים: פירות וירקות טריים, אגוזים ופיצוחים בקליפתם, קטניות ודגנים לא מעובדים, פסטה יבשה (שהוכנה מקמח ומים בלבד), קמח, ביצים ועוד. רשימה מלאה ושימושית תוכלו למצוא כאן

 

בנוסף, בית חב״ד בטוקיו איגד לרשימה את כל הדגים הכשרים שאפשר לקנות ולאכול ביפן ללא חשש, יחד עם רשימה של דגים ומאכלי ים לא כשרים, ליתר ביטחון. בדקו אותה כאן.

 

אפשרות נוספת היא לחפש את המוצרים המיובאים מארה״ב, אירופה ואוסטרליה ולבדוק אם בחלקם האחורי מופיע אחד מסימני הכשרות המקובלים. חותמות כשרות מקובלות שאפשר למצוא ביפן הן OU ו-OK, אם כי סביר שתוכלו להיתקל גם באחד מהסימנים הבאים:

כשרות ביפן

כשאתם בטוקיו, חפשו את אחד משני הסניפים של רשת הסופרמרקט National Azabu, האחת בשכונת מינאטו (Minato) והשניה בשיבויה (Shibuya). שם, תמצאו מגוון רחב מאוד של מוצרים מיובאים מכל העולם, ביניהם גם מוצרים כשרים רבים כולל חטיפים, שוקולדים, ועוד. 

 

אם אתם מתכננים לבשל מאפס חלק מהארוחות שלכם, הרי שתצטרכו לסחוב איתכם מהארץ גם סיר ו/או מחבת, שמן וסכין חדה לחיתוך. תוכלו להביא איתכם גזיה ולקנות מכל גז בחנויות הטיולים ביפן, אם כי לפעמים מתגלה שמוכרים מכלים בסטנדרט שונה שלא ניתן להרכבה, ולכן מומלץ לשקול לקנות גזיה חדשה ביפן. לאכילה, כלים חד-פעמיים יכולים להיות פתרון טוב וקל (אך מזהם).

  • מסעדות ישראליות (ללא הכשר): מלבד מסעדות חב״ד הכשרות, פועלות בערים הגדולות ביפן כמה מסעדות ישראליות שעובדות ללא תעודת הכשר, אך נוטות להשתמש במוצרים מיובאים מישראל. למי שמקפיד, כדאי כמובן להתקשר ולברר מראש פרטים שעשויים להיות חשובים לכם.

 

 

מסעדת ״שמיים״ (Shamaim), טוקיו 

כתובת: TMビル 2f, 4-11 Sakaecho, Nerima City, Tokyo 176-0006

טלפון: +81339485333

אתר: https://www.shamaimtokyo.com

 

 

מסעדת ״טעים״ (Ta-Im), טוקיו

כתובת: 1 Chome-29-16 Ebisu, Shibuya City, Tokyo 150-0013

טלפון: +81354242990

אתר: https://www.ta-imebisu.com/english

  • מסעדות טבעוניות וצמחוניות: אם אתם נמצאים בצד המחמיר פחות על הסקאלה, מסעדות טבעוניות וצמחוניות (בהן גם מסעדות בישול בודהיסטי - ״שוג׳ין ריורי״) הן אופציה נהדרת שכן אתם נמנעים מיידית מחשיפה לבשר ופירות-ים. במסעדות תמצאו מגוון פרשנויות לשילובים האפשריים שבין ירקות טריים, אורז, טופו ומרקים. שימו לב כי רוב המסעדות לא יחתמו לכם ב-100% שמנה כזו או אחרת לא מכילה איזה רכיב זניח לא-כשר כזה או אחר. כמו כן, פיקוח בבדיקת קטניות מפני הימצאות חרקים, כפי שהכשר דורש, לא קיים אפילו במסעדות בודהיסטיות (שמתיימרות להימנע מפגיעה בכל היצורים החיים, קטנים ככל שיהיו). 

  • מסעדות חלאל: מסעדות חלאל הן עוד אופציה מצוינת במידה שאתם רופפים בכשרות אך מבקשים בכל תוקף להימנע מבשר חזיר, או מהסיכוי שכלי הבישול נגעו בבשר כזה. קיימות לא מעט מסעדות כאלו ביפן, במיוחד בערים הגדולות. תוכלו לזהות אותן בקלות באמצעות לוגו ה״חלאל״ שכתוב בערבית ומופיע בכניסה למסעדות. האנשים הנחמדים בארגון התיירות היפני הלאומי (JNTO) אפילו טרחו והכינו מפה אינטראקטיבית ענקית בה מופיעות מסעדות חלאל רבות, לשימושם של מבקרים מוסלמים (אם כי אנחנו בטוחים שלא יהיה אכפת להם לארח גם סועדים יהודים). בדקו אותה כאן

disappear
bottom of page